V priemyselnom parku majú štvrtého investora

15.01.2008 Snina

Snina 15. januára (TASR) - Sninská samospráva vyriešila vážny problém súvisiaci s tamojším priemyselným parkom nachádzajúcim sa v priestoroch bývalého Vihorlatu, ktorý zdedila z predchádzajúceho volebného obdobia. ...
\"V prípade, že by sa nám to nebolo podarilo, hrozilo, že by sme museli vrátiť 98-miliónový príspevok Európskej únie, \" uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík. Dodal, že spoločnosť zaoberajúca sa strojárskou výrobou, vytvorí v malej hale iba 5 nových pracovných miest. Naplnia sa tak však stanovené podmienky, súvisiace so vznikom parku a spomínaným príspevkom.
Samospráva uzatvorila so spoločnosťou Elektron, s.r.o. , Snina nájomnú zmluvu na 15 rokov. Ročné nájomné stanovila na 101 000 Sk, pričom na prechodné obdobie 12 mesiacov od účinnosti zmluvy je nájomca oslobodený od nájomného. Nový investor sa zaviazal do záveru júna tohto roka vytvoriť a obsadiť päť pracovných miest a udržať ich počas nájomného vzťahu. \"Celú záležitosť sme prerokovali so zástupcami SARIO a keďže celkový projekt hovoril o štyroch investoroch v priemyselnom parku, ktorí mali spoločne vytvoriť 340 pracovných príležitostí, kritéria sme naplnili a všetko je v poriadku, \" doplnil Milovčík. Dodal, že mesto uvažuje v blízkej budúcnosti o rozširovaní priemyselného parku. Podľa primátora samospráva čaká na výzvy a je presvedčená, že by mala napĺňať všetky kritériá na vytvorenie tzv. hnedého parku s plochou asi 15 hektárov, v ktorom by mali vzniknúť stovky nových pracovných miest.
 

Vyberte región